Hohoho??

Det ekar tomt och rent.
Har precis plockat in mina grejjer i hyllorna, allt skit som legat framme har jag stoppat in i skåpen&slängt,har även skurat fönsterna och nu blir det snart dammsuga och torka av hyllorna lite smått.
Vill inte lämna mitt rum hos mamma i ett skithål, vill gärna lämna det i ett fint skick, då känns det även roligare att komma hem till det nästa gång..

Idag har jag varit sjukt spänd inför morgondagen. Att allt går som det ska o.s.v. Men de gör de. jag har saker o ting under kontroll;)

Till mina närmsta vänner har jag idag sagt att de kan komma förbi och säga hejdå till mig om dom vill. Tyvärr är det måndag och folk jobbar och man hinner helt enkelt inte, men har man sagt i över en vecka att man ska komma, då tycker jag inte man hör av sig samma dag och talar om att man inte kan komma. Det är sjukt dålig stil tycker jag, men det är sånna här dagar som man vet vilka vänner som är ens riktiga och sanna.=)

Just nu väntar jag bara på att mosters man ska komma med en resväska, då två stycken inte räckte för mig. *hahaha*!!! När han kommit blir det till att packa in det sista.
Så länge tänkte jag passa på att svara på kommentarer jag har innestående som väntar, men det är över 100 olästa, och det pallar jag inte, så om ni inte får svar nu på ett tag, så tappa inte hoppet de kommer=) Vet inte när jag får internet där borta heller..

Imorgon kommer jag ställa min klocka runt 04.30, puuuh!
Jag önskar mig själv lycka till i Norge, sen får vi se vart livet bär;)
((För er som frågar vad jag ska göra där, läs min kategori "Norge" fråga inte))


Norge

De första dagarna i Norge när jag får tid över skall jag skaffa mig, internet, telefonkort, busskort och träningskort. Det är de fyra viktigaste grejerna känner jag. Tur jag har mammi med mig första dagarna, annars hade det blivit för mycket att tänka på alldeles själv;)

Snart är denna söndag slut, imorgon är det måndag och på tisdag morgon åker jag. NICE!

Har faktiskt inte en aning om vad jag ska blogga om just nu, har inte ett ända ord mer och skriva, därför bättre stanna här tills jag har något vettigare=)

Ni kan följa mig i Norge i min nya kategori "Norge"..

Kram kram, vi hörs....





Mysigt värre

Sorry allihop, men orkar inte svara på kommentarer just nu, men det kommer, o jag vet statistiken sjunker, men just nu skiter jag i vilket, de som är intresserade kommer nog ändå tillbaka snart igen:)


Igår under dagen, gick jag med mammi i stan, jag fick massor med nytt smink av henne, jag behövde verkligen nytt, det blev en eye-liner från Loréal, rouge, foundation och solpuder från Lumide(hur det nu stavas) och massa nya fräscha borstar från kicks egna märke.


På kvällen ville en "tjejkompis" till mig att jag skulle följa med henne ut och hennes killkompis och en tjej till. (Hon brukar vara sen) De två tjejerna skulle komma när de var klara.

Iallafall, har aldrig träffat hennes killkompis, men han och jag möttes upp kl halv tio på kvällen, drog hem till honom, drack lite mumsigt med hans kusin och deras andra kompis, och jag där ända tjejen med tre främlingar. über trevliga var dom, vilken tur. Vi väntade flera timmar men det var skön och lugn stämning. Tillslut sket vi i dom andra två tjejerna (kl 1 på natten ca, vilken fittig stil) och han och jag gick ut själva, vi mötte upp en annan vän åt mig som vi var med en stund. Vid halv tre följde jag med honom hem igen, och sov över där. Riktigt mysigt. Vi endast sov för er som är nyfikna!!! Man behöver inte alltid leka med varandra, ska ni veta=)


Det kommer inte bli så mycket inlägg nu försen jag stadgat mig i Norge, men håll utkik över mig:)
Om ni lägger till mig via bloglovin är det lättare för er att se när jag uppdaterar, jag kan lägga till er också efter om ni vill de!!


Ögonbryn

I min frisörutbildning ingick det lektioner med hudterapi (sminkning, färgning av ögonbryn/ögonfransar, noppning m.m.) Så nu tänkte jag försöka ge mig på ett litet inlägg med hur man får de perfekta ögonbrynen, enligt "hur det ska vara".






Hoppas det var till hjälp för er som är intresserade.


Smink

Imorgon är det dags att fylla på sminket, då allt börjar ta slut. Smink är faktiskt inget jag lägger så otroligt mycket pengar på.. Jag har hittat de produkterna jag trivs med för ett väldigt bra pris så dom fortsätter jag med, men självklart förnyar jag mig ibland med andra märken och lite annat smink som jag inte brukar använda. Lägger ni mycket pengar på smink?


Hårförlängning

Godkväll kära läsare och vänner<3

Klockan är mycket, och jag kan som vanligt inte somna i tid, ligger alltid vaken långt in på nätterna. Jobbigt, för dygnet vänds och det är inte bra, på tisdag ska det vara i tid igen.

Imorgon ska jag upp 8.30, duscha, göra mig iordning o.s.v och träffa Nina från frisörklassen, det var hon jag umgicks med nästan genom hela utbildningen, vi hittade varandra efter en månads tid. Nina är häftig, hon har sin egen stil, hon kan ha allt från grönt, oranget till platinablondt hår och dreads. Och hon bär allt från klänning till slöffskläder. Hon är precis som hon känner för och det gillar jag att man kan vara, att man verkligen är den man är.

Iallafall så ska jag klippa henne imorgon, och hon ska kanske göra något med min utväxt, bleka den eller bara slinga den litegrann. Mitt hår har börjat trilla av undertill (kemisk klippning kallas det) Då jag blekt det för mycket... på något sätt blir man beroende så fort man ser en millimeters utväxt;) Så vi får la se om jag väntar ett tag till med min centimeters utväxt eller om jag gör något med den imorgon!


Hårförlängning: Många tror att det är så dåligt/slitsamt för håret. Men det beror inte på det utan hur personen som bär det sköter håret. Om man sköter/tar hand om det rätt, med rätt produkter och inte sliter massa i det så ska det inte vara någon fara. Man ska använda schampot och balsamet som frisören rekomenderar för dig. Och du ska inte försöka dra av håret själv när du inte vill ha det längre eller be någon kompis göra de åt dig, gå till en duktig frisör som använder medel för borttagning, vilket gör att ditt eget hår kommer inte falla av lika mycket. En del bär även hårförlängningen för många månader, DET är slitsamt. Jag jobbar med keratinwax, det ska sitta i 12 veckor (3 månader) MAX, sedan ska det av, ditt eget hår ska göras vid och sedan kan man sätta i förlängningen igen... Bada inte i klor/saltvatten!! Om ni undrat något om hårförlängning får ni gärna fråga mig:)


Bild nedan på en tjej jag gjorde hårförlängning på->


Våga följ dina drömmar

Jag har aldrig tyckt om skolan. Och jag hade inte bra betyg heller.
Högstadiet, var jag antingen inte i skolan eller så satt jag i mina egna tankar på lektionerna. Jag hade inte så lätt för att lära mig, och det gjorde väl det ännu mer ointressant..

När man skulle välja gymnasielinje, kunde jag inte komma in på min drömlinje frisör så det var inte ens lönt att söka sig dit. Jag valde alla möjliga program som jag inte hade en aning om vad de innebar, jag bara hoppades på att komma in på något. Efter nian kom jag in på omvårdnadsprogrammet, jag stannade där ungefär två månader, sen tog jag ett sabbatsår, började praktisera på ett fritids/lågstadie, dock blev jag smittad av alla möjliga sjukdomar under tiden där så fick sluta efter bara några veckor.
Jag fick istället praktikplats på en gammal praoplats jag hade i åttonde klass, en restaurang i Lund, jag tyckte det var jättekul, serverade, tog beställningar o.s.v. Jag fick extrajobb där på helger och kvällar och lov.
Sedan var det dags att börja gymnasiet igen, jag gick bageri, efter första året var det endast jag och fyra ghetto killar kvar i min klass, jag gillade inte läget alls, så jag fick fortsätta samma linje och börja ring 2 i Malmö, Det var en vanlig klass med ett tjugotal elever. Jag trivdes okej med klassen men hatade som vanligt skolarbetet och linjen var inte alls rätt för mig. Jag tog min student därifrån iallafall.

Ja jag höll på med lite olika ströjobb efter studenten, jag försökte söka mig in på en frisörskola i köpenhamn, två gånger men kom inte in. Varför vet jag inte riktigt, dom tog inte in en på betyg där. De sa det var så många sökanden och därför kom jag inte in. CPH west heter den. Om någon är intresserad..

Efter andra gången jag inte kom in där, sökte jag mig till Leep school of hair i Malmö, en privat frisörskola, de ända man skulle ha för att komma in där var rätt personlighet, minst 20 år gammal, och en färdig gymnasieutbildning. 
Utbildningen kostar ca 150 000 kronor. Men om man bor i Lunds kommun kan man söka stipendie till den skolan, jag gjorde det och de var villiga att betala mig min utbildning om skolan tog in mig. Jag var på intervju hos en av ägarna, och han godkände mig. Jag älskade utbildningen men hade aldrig trott det skulle vara så svårt att bli frisör. En väldigt tuff utbildning. Så för er som kanske inte haft det så lätt med skolan och betyg, tappa aldrig hoppet, ni kan också lyckas med det ni vill, man får bara ta några genvägar för att lyckas!!


Toppen

Mensvärken har gått över. Tack o lov, den smärtan är inte kul.

Nu har jag fått det sista mailet jag väntat på från min arbetsgivare i norge. Den 2e mars ska han möta upp mig i receptionen på morgonen så ska vi träffas och prata. Sedan ska vi ta oss tillsammans till salongen.

För det mesta är jag väldigt öppen och utåtriktad men ibland, enstaka situationer, eller med vissa människor blir jag tvärt emot, väldgt blyg och tystlåten. Och den känslan hatar jag verkligen. För jag tycker inte om mig själv när jag är den tillbaka dragna tjejen som inte kan släppa loss. Jag trivs med mig själv när jag är social, för då kommer min humor och massa snack fram.

Så jag hoppas sannerligen att jag inte blir för blyg och nervös när jag träffar honom. Jag hoppas jag kan vara mig själv från första stund, då kommer allt bli lättare i längden.

Och om jag har kunder första dagen vilket jag antar, så hoppas jag att det inte är för avancerade saker jag ska göra, så att jag kan jobba på i bra takt och göra fina verk. Jag kommer arbeta stenhårt och ge all energi jag har. Ska jobba som jag gjorde under mina examensprov;) De var en redig takt de där, hehe!

Häromdagen fick jag äntligen mitt omdöme från Bobby's hårstudio i Stockholm, där jag gjorde min praktik sommaren -2010. Han skrev ett väldigt fint intyg om mig och min tid där. Att jag var omtyckt och arbetade bra m.m. Så känns sjukt skönt att ha det, och det är en mycket bra merit att jag varit hos dom.


Yes!! Igår köpte jag Bigbrother 27-7 ett dygn. Var tvungen hålla lite koll på Rille min gode vän:) Nämen ville kolla lite närmare på hela alltet. Finns nog bara en jag inte diggar i det huset, vet inte ens vad mannen heter, men han är en av de äldre, och verkar vara bitter, nonchig och inte alls skoj.
Men allvarligt talat, säsongens gäng är väl inte det roligaste dom haft där. Okej, det är bra att folket är så pass moget som dom är. Men ska de bli lite mer fart där inne får dom nog ta in lite spralliga jokrar snart! Någon som håller med om det?


Vilket helvete!

MENSVÄRK!

Det är ett riktigt helvete för vissa, däribland mig. De första en-tre dagarna har jag så ont att jag bara kallsvettas, knappt kan gå, och bara vill gråta. Det gör så ont i hela magen och längst ner i ryggen. Jag typ knarkar ipren... och det går ändå inte över.

Jag brukar lägga mig på rygg, ta en stor kudde och krama om ovanpå min mage, det brukar hjälpa för stunden, men man kan ju inte ligga så hela dagarna.

Som sagt många har liknande problem när dom har mens, tänkte vi kanske kunde dela lite tips vad man brukar göra när man har så fruktansvärt ont och ge råd till varandra. Något som funkar för er?

TELL ME PLEASE


8 dagar kvar.

Hejhej alla goa www.laalee.blogg.se läsare;)

Sen jag började med bloggen igen för tre dagar sedan, gjorde jag "comeback rekord" igår. 170 läsare, inte fy skam de, men det är ju inte det högsta antalet läsare jag haft här på blogg.se, det hade jag för ett år sedan när jag låg på startsidan av mest aktiva. Men då hade jag inte riktigt ett liv utanför bloggvärlden.. Så aktiv som jag var då har jag inte tid med nu. Har massor med kommentarer som ligger och väntar men jag orkar helt enkelt inte svara på alla, så ni får väl skriva något vettigare om jag ska svara på de som inte fått något svar...=))

Men Nu, gott folk, är det bara åtta dagar kvar tills jag drar från detta land till Norge för att göra provanställning i tre månader. (Läs gärna min kategori "Norge", där får ni berättelsens början på det jag fortsätter med att skriva nu) Jag får inte plats med alla grejer jag ska ha med mig i en väska, så jag har lånat en resväska till av några vi känner. Det blir + 300 spänn på flyget, så det är helt o-k. Mat i den ena och kläder i den andra typ, Haha. Då mat är svindyrt därborta så är det bra att ta med en liten upplaga till den första månaden, iallafall tills man får sin första lön. Jag börjar bli riktigt spänd nu, jag hoppas verkligen allt går som det ska med boende och jobb, att jag inte kommer dit och blir lurad. Då får jag väl antingen stanna på plats och söka annat jobb eller åka hem till Lund igen..

Det ska bli sjukt skönt att komma iväg ett tag. Är riktigt trött på allt här hemma, man blir bara deprimerad av detta tråkiga sverige. Helst av allt ville jag åka till ett varmt land och söka jobb, men eftersom det är frisör jag vill jobba med är marknaden för det i Norge väldigt bra. Bra betalt, bra arbetsvillkor och man jobbar som anställd. Te.x. här i sverige som frisör, måste man öppna sin egen salong eller hyra stol hos någon annan och ha sitt eget företag. Och varenda liten gata här finns det minst en frisörsalong. Det är då svårt att klara sig med så mycket konkurrens. Alla håller inte i längden, och stängs ner efter ett tag. Jag tror att om några år kommer inte ens hälften av alla salonger finnas kvar, jag tror marknaden kommer ändras...

Min dröm är ju att ha en egen salong i framtiden, men först vill jag ha lite mer kött på benen. Det kommer jag få som anställd, att slippa tänka på att driva sitt egna företag direkt, att bara satsa på att lyckas som anställd inom yrket och utvecklas för att sedan kunna stå på egna ben.

Dock vet jag inte om jag fortsätter mer än tre månader och kommer tillbaka och har min egna stol direkt, eller om jag trivs och stannar i Sogndal, eller kanske söker mig vidare till annan salong i Norge. Vem vet.. Just nu ska jag göra mitt yttersta och kämpa hårt på denna salong jag kommer till.

Här nedan är en bild från mitt examensprov på kreativ färgning:)







Bigbrother 2011

Vilken j*vla tur att jag drar ifrån sverige snart, då mitt "ex" har kommit med i Bigbrother 2011 Rille (Rickard Andersson) Dessutom hans tjej Ebba har också kommit med.... På sätt o vis kul att se men nej....:P 
Jag har ju känt Rille i fem år, våran relation har gått fram och tillbaka, upp och ner. Men han är den som känner mig utan och innan.. 

Jag vill inte ha han i huset, jag är inte svartsjuk, men jag gillar det inte. Men får önska honom lycka till ändå=)




Här klippte jag Rille....


HOLLYWOODLOCKAR

Nu är klockan efter 19.00 och nu ska ni få se videon på hur jag gör mina hollywoodlockar, kanske inte bästa kvalité men jag hoppas ni alla förstår:)

När ni delat upp håret tar ni mousse kammar in det ordentligt i håret, låter det torka in litegrann, därefter tar ni smala "spaltar" som ni klämmer plattången runt, och efter någon centimeter börjar ni snurra tängen, och kom ihåg dra väldigt sakta på högsta värme. För håret kommer inte bli lockligt om ni gör det snabbt, och det sliter även mer. Om det ryker medan ni gör lockarna är det bara bra, då är det tillräckligt varmt=)

Efter varme vågrät "spalt" ska ni spraya på lockarna, då håller de bättre. Rör inte de färdiga lockarna försen du lockat klart hela huvudet. När du är klar med allt hår, drar du fingrarna försiktigt igenom håret så de får en naturlig form.

Jag visar Bobby's mousse produkt för er, för att han förtjänar lite reklam, då jag fick ha min praktik hos honom i Stockholm år 2010:)

Fråga om ni undrar något:)



By: Louise Christensen (Inte Josefin Ekberg)


Hollywood-lockar

HOLLYWOOD-LOCKAR


Jag tänkte försöka göra en video ikväll efter 19.00 tiden och visa er hur jag gör hollywood-lockar. Det finns ingen snyggare look än det, tycker jag;) Det är lite klurigt i början, men man lär sig efter mycket övning, lättare att göra på andra, men självklart kan man göra dom på sig själv också =) 

Jag ska kolla upp hur det fungerar med att lägga upp videos nuförtiden, har glömt hur man gör. Kanske någon snäll jävel som vill förklara för mig;) *hihi* 

Så glöm inte kika in sent ikväll eller imorgon:)



Examensprov

Långhårsuppsättning på mitt praktiska examensprov i skolan.
Vi hade 50 minuter på oss att göra en uppsättning på långt hår. Jag hade bestämt mig för att göra en viss frisyr, men när tiden startade och jag skulle börja, sa jag bara till modellen, "nej, tänker inte göra den frisyren, jag hittar på något annat" Så jag bara satte igång att leka med hennes hår till en vacker uppsättning, som jag aldrig gjort förut. Det kunde gått galet men jag fick faktiskt betyget Väl godkänd=) Bilder nedan->






Modell: Emma A


Work it on baby

Godafton gott folk:)

Det var väldigt många besökare jag fick igår under min blogg-comeback;) Mycket skoj! Tack!


Mitten/slutet på nästa vecka är det dags för mig att börja packa mina resväskor med allt man kan tänka sig behövas under minst tre månader, JA typ 3 ton! Nämen, det blir en jevla massa kläder, och annat behövligt.

För er som inte har en susning om vad jag pratar om så ska jag berätta, jag har fått provanställning på en frisörsalong i Norge, i tre månader. Och nej inte i Oslo, jag ska längre bort, jag ska till Sogndal, det ligger i västkusten.
Bild nedan->

Jag har fått mitt provanställningskontrakt, 130/tim nok ~ 156kronor. Men det är inte så fruktansvärt mycket då det är otroligt dyrt att bo och leva i Norge. Min arbetsgivare har ordnat ett boende åt mig i Kaupanger, 8km  från Sogndals centrum. Det är som en "camping" ett visst antal stugor, x antal lägenheter, x antal studentrum, x antal hotellrum o.s.v. I hyran ingår det gym, simhall/sporthall m.m. Så det är ju nice=)
Jag har inte ännu förstått vad för lya jag kommer bo i, men han skrev till mig det är en hytt, och på svenska är det stuga. Och för priset jag ska betala skulle det inte förvåna mig om det är så, då min hyra är sjukt dyr...

Jag hoppas verkligen allt detta går som det ska, att min arbetsgivare håller sitt ord om avtal. Att jag inte kommer dit och står där utan jobb, det skulle vara förfärligt!

Alltså den 1 mars - 11 tar jag och mammi oss till Kastrup, flyget går 10.20 till Oslo, där kommer vi få byta flyg till Sogndal, 15 minuter med buss dit jag ska bo. Så det är smidigt:)
JA, mamma ska med mig upp, så får hon lite semester, då hon kan ha en väska till mat med;) Finns ju maxlass på flyget, tyvärr.. Och mat i Norge är inte kul att köpa!!

Ska börja jobba den 2 mars. Ser framemot detta jättemycket, och efter dessa tre månader får vi se om jag förlänger mitt kontrakt där, eller om jag åker vidare till annat land och jobbar, tillbaka till sverige.... Tiden får visa=)



Welcome to my happy life

Detta är mitt första blogginlägg på över ett helt år. Fy skam för de;)
Skämt o sido. Var ska jag börja, allt gammalt är raderat, känns skönt, fanns nog inte ett ända vettigt inlägg där.

Det var en gång en liten flicka som ville bli frisör när hon blev stor, det var hennes dröm, det eller att jobba med barn. (Hon hade praktik på en lågstadieskola när hon var 16 år, men blev alltid sjuk och smittad av barnen, ja, hon tålde nog inte barn, det var därför hon bestämde sig för att inte jobba med det och att satsa på frisöryrket)

Det var den 22 mars 2010, den nu 20 åriga tjejen hade kommit in på sin drömutbildning, en privat frisörskola i Malmö "Leep school of hair" hette den, en nio-månaders utbildning, mycket intensiv, och man var tvungen att ha huvudet på skaft hela tiden då det inte fanns plats för misstag.

Vi var en lagom stor klass, 15 stycken, inte en ända pojk, bara tjejer, olika åldrar, de flesta i samma ålder som mig men också några stycken runt 30+. Denna blandningen fungerade helt utmärkt.

Jag kom väldigt bra överrens med en tjej som heter Susanna, efter en månad hade vi väldigt många dagar lediga, då bestämde hon och jag mig för att ta en sista minuten resa någonstans, det blev Parga i Grekland, ett mycket trevligt litet samhälle. Det var den roligaste resan hittils i mitt liv som jag upplevt. Men när vi kom hem ville inte Susanna fortsätta utbildningen, hon kände att de var inte vad hon ville. Själv ville jag fortsätta med all glädje. Jag hittade några andra jag trivdes mycket bra med i klassen som jag umgicks med. Men nu var det verkligen att köra järnet..

Under de tre första månaderna klippte vi på dockhuvuden och på modeller. Och det var så j*vla tråkigt att sitta med dom dockorna, jag tyckte inte alls det var skoj, jag kämpade hårt för att hålla humöret uppe. Juli -10 Hade vi en månads sommarlov, då lyckades jag få praktik i STOCKHOLM hos Bobby's hårstudio, på deras tillfälliga salong i Östermalm, där han hyrde in sig hos Zübejde Simseck. De som jobbade där var trevliga, och Bobby var underbar;) Jag hyrde en lägenhet under denna tiden, den var bra förutom ett f*cking Getingbo i köket!!

När skolan började igen gick min klass ut i salongen med en gång, tre gånger i veckan. Och man lärde sig så otroligt mycket av lärarna där, det var där man kunde knippa ihop teorilektionerna med något, då man fick göra det praktiskt. Det var så kul att gå till skolan, och det har jag aldrig känt i hela mitt skolliv.

Tiden gick, månaderna gick, det blev jullov, efter en tid av press och stress, mål man måste uppnå för att bli diplomerad frisör. Det var så mycket, runt juletid var man något otroligt skör, och trött, men det var inte lång tid kvar, det var bara att försöka vila ut inför januaris examensprov. Examensproven skulle bestå av ett stort teoriprov, och två dagars praktiskt prov, första praktiska provet var en torsdag med gråhårsfärgning, slingor, kreativ färgning och permanent. Jag klarade alla moment första gången, Praktiskt prov nummer två var på söndagen efter då hade vi två dam klippninga och 2 herrklippningar, en kort afton-uppsättning och en långhårsuppsättning, på den ena herrklippningen ingick det att man skulle föna vågor vilket är väldigt svårt. Tyvärr failade jag på vågorna (man har en chans att göra om på varje misslyckat moment) jag fönade om vågorna på en man dagen efter, och JA jag klarade det!

Torsdagen den 27 januari hade vi examensfirande, utdelning av betyg och diplom med massa champagne, därefter bjöd lärarna oss på restaurang på lilla torg. Det var en mysig examensfest.

Söndagen den 30e januari ordnade min älskade mammi examensfest hemma med släkt och vänner... Hon är den viktigaste och absolut bästa människan i mitt liv<3


Här nedan är bilder från min fotosession i skolan, mitt tema var Pinuppa, där jag gör frisyr och bestämmer styling o.s.v. :) Mycket stolt över mig själv=)










Modell: Claudia S
Detta var min comeback på laalee.blogg.se


RSS 2.0