Tror ni på ödet?

Tror ni på ödet?
Kopierade en väldigt gammal text som jag hittade i en väldigt gammal mapp jag har i min dator. Varsegod och läs=)


Tror ni på ödet? Det gör ni kanske. Det finns människor som faller 10 000 meter från flygplan, men på något djävla vänster så överlever de nästan helt utan skador. Det är minst sagt otroligt. Andra, de halkar på ett bananskal och bryter nacken. God jul på’re, din klena djävel! Somliga föds med en sjukdom som går en på miljonen. En del föds med egenskapen telekinesi (förflytta saker med viljan). Är det tillfälligheternas afton eller något som var menat från början?


Livet består av synliga och osynliga val. Båda ger upphov till synliga och osynliga konsekvenser. Man tänker ofta inte på de valen som man för närvarande – men även senare, inte anser ha någon betydelse. Låt mig berätta: Alla val har betydelse! Livet kretsar kring tid. Tänk efter, allt handlar om tid. Vad du än gör så är det tidsrelaterat. Från dagen då du för första gången öppnar dina ögon börjar du din tidsresa, där ditt liv kommer att påverkas av dig och din omgivning, men i synnerhet av de val du själv kommer att fatta, medvetet och omedvetet. När du var 5 år, 4 månader, 21 dagar, 11 timmar, 54 minuter och 8 sekunder så valde du kanske att gå på toaletten. Ett litet oskyldigt val i stundens knipa. Detta val förändrar dock hela ditt livs tidsrytm, likt alla andra val du gör. Om du hade undvikit det här toalettbesöket så låt oss säga att du sparat 3 minuter. Det där lilla valet du gjorde vid 5 års ålder kan komma att få dig att missa tillfället att träffa din drömpartner, 567648000 sekunder senare. Slumpen, eller är det ödet? Valet av toalettbesök vid 5 år, kan också innebära det motsatta – du träffar personen du sökt efter hela ditt liv. Alla val har alltså synliga och osynliga konsekvenser. Det är de små valen det osynliga står för. Konsekvenserna av de större valen ser du. Exempelvis när du beslutar dig för att börja spela in gay-porrfilmer.


Om ödet finns eller ej, det är naturligtvis bara spekulativt och egentligen väldigt överflödigt att tänka på. Våga aldrig tro att ditt öde är bestämt att leva i sorg och elände. Du skapar dig helt enkelt ett roligare öde! Vi gör så gott vi kan för att hitta det vi söker i livet, men det finns så ofattbart mycket vi inte kan råda över. I slutändan så spelar det ingen roll; låt oss bara kasta oss ut från stupet och uppleva friheten av att vara ett med luften, för vem vet vad som fångar upp en?


Alla vägar leder till nya. Människor leder till nya människor. Incidenter leder till nya incidenter. Fascinerande! Skall vi vara metaforiska så kan vi beskriva det hela som en oändligt lång motorväg med oändligt många avtagsvägar. Om man inte ser sig om ordentligt så är risken stor att man blir överkörd. Det svåra är inte att orka vandra längs vägen, det svåra är att ta de rätta avtagsvägarna. Möjligheterna är enorma, man får beslutsångest. Oftast så förbättras orienteringen efter antalet erfarenheter man råkat ut för. Men valets ovisshet försvinner aldrig. De högre makterna får avgöra tärningens siffra.

Ni vill veta vem jag är? Jag är ett resultat av smärta. Mina tårar har slutat rinna men mina sår kommer förmodligen aldrig sluta blöda. Men tiden har plåstrat om mig. Vi väljer ofta inte vilka vi blir. Vi formas av motgångar och medgångar, hanterar dessa medvetet och omedvetet.

Det finns en film vars namn är Requiem for a dream, den mest hypnotiska film jag någonsin sett. Jag såg den med tårar i ögonen. Jag blev träffad av något jag försökt förtränga. För min själamässa, den varade inte i 102 minuters speltid, den varade i 8 år… Jag blir aldrig mer densamme.


Om jag fick chansen, här och nu, att förändra allt – bara på en sekund, skulle jag göra det? Skulle du? Jag hade valt att uppleva allt igen. Man skulle säkert kunna tro att jag är bitter över allt som hänt. Känna: Varför, jag var ju bara ett barn? Men jag är inte bitter. Jag är heller inte tacksam. Det har varit mitt öde.


Om du fick chansen att leva ett helt liv utan motgång, skulle du ta den? Jag tror inte ett liv utan motgång skulle göra dig lycklig, för du skulle inte se lyckan – då du inte har något att jämföra den med. Det ljuva är aldrig ljuvt utan det sura. Fan vad surt!

RSS 2.0